Genderklik

Zie de rollen!

Hokjes m/v

Genderklik.be maakt komaf met hokjes voor vrouwen en mannen in de samenleving. Waarom houden meisjes van roze en jongens van blauw? Klopt het dat vrouwen van nature zorgender zijn dan mannen? Waarom zijn er zo weinig huismannen? Zijn mannen die graag jurken dragen per definitie homo?

Genderklik.be gaat dieper in op deze en andere vragen over gender en gendermechanismen die verweven zijn met ons dagelijks leven. Ben je niet bekend met het thema? We doen het hele genderverhaal voor je uit te doeken. Heb je jezelf al stevig verdiept in het onderwerp? Dan geven we actuele voorbeelden en praktische tips.

Voor wie is genderklik.be?

We willen Vlaanderen een genderklik laten maken. We mikken met andere woorden op het ruime publiek. Daarbij krijgen enkele subdoelgroepen extra aandacht:

  • de ‘beginners’: mensen die nooit eerder bij het gegeven gender stilstonden;
  • mensen die op zoek zijn naar ‘begrip’: “Hoe zit dat, gender?” of ‘Waarom begrijpt niemand mij als ik het over gender heb?’.

Niet iedereen herkent zich in de opsplitsing man-vrouw, maar wordt hoe dan ook geconfronteerd met genderrollen en -verwachtingen. En daar gaat deze website over.

Hoe werkt de website?

Ga thematisch aan de slag of doorloop samen met ons het volledige genderverhaal.

Wil je graag op de hoogte blijven van wat er rond gender gebeurt in de wereld? Volg onze Facebookpagina voor boeiende artikels over het genderthema!

Contact

Vraag of opmerking? Laat het ons weten!

Statusbericht

Sorry, dit formulier is gesloten. Geen nieuwe inzendingen meer mogelijk.

 


Het Agentschap Binnenlands Bestuur verwerkt de persoonsgegevens die je op dit formulier vermeldt in overeenstemming met de wetgeving inzake de bescherming van persoonsgegevens. Meer informatie over het doel en de wijze waarop wij deze persoonsgegevens verwerken, vind je terug in de privacyverklaring. Je kan deze verklaring ook opvragen via het e-mailadres ABB.veiligheid@vlaanderen.be. Voor verdere vragen of om je rechten uit te oefenen kun je ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming van het Agentschap Binnenlands Bestuur via het e-mailadres ABB.veiligheid@vlaanderen.be. Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot de bevoegde toezichthoudende autoriteit.