Traineeship

Bij het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) kan je in een traineeship stappen voordat je een meer permanente functie opneemt.

Wat is het traineeship?

Je krijgt één tot twee jaar de kans om werkervaring op te doen in de verschillende afdelingen. In elke afdeling zorgt een ervaren mentor voor jouw begeleiding zodat je snel vertrouwd geraakt met het werkpakket en kan meedraaien als volwaardige medewerker.

Als trainee krijg je een heel afwisselend werkpakket:

  • Je werkt mee met een aantal interessante thema’s en regelgeving zoals het decreet lokaal bestuur, fusieprojecten, beleidsprojecten over stedenbeleid, gelijke kansen, inburgering en integratie. Je behandelt klachten en adviesaanvragen rond die thema’s. Je adviseert ook je leidinggevenden en het kabinet van de gouverneur en/of minister.

  • Je krijgt vanaf de eerste dag verantwoordelijkheid en voldoende ruimte om zelf je werk in te plannen.

  • Je krijgt een uitgebreid ontwikkelingstraject op maat, waarin zowel je harde als zachte vaardigheden worden uitgedaagd.

  • Je krijgt de kans om een interessant netwerk binnen en buiten ABB op te bouwen. Op regelmatige basis kom je samen met de andere trainees om ervaring uit te wisselen.

Rond je het traineeprogramma succesvol af? Dan wordt je een job aangeboden binnen het agentschap.

Lees het interview met Céline Jacobs, trainee-jurist.